Chicco Hair & Beauty | 0481-462469 | info@chiccohairenbeauty.nl | online afspraak maken
ga direct naar: webshop | kapsalon | schoonheidssalon

Last van donkere kringen?

Ben jij druk bezig met bijvoorbeeld school of werk?
Durf jij niet meer naar buiten zonder een concealer, of zie je er vaak moe uit?
Veel mensen hebben last van donkere kringen, en sommige hebben hier zelfs dagelijks mee te maken. Gelukkig is er in veel gevallen iets aan te doen!

Wat zijn donkere kringen?
Door een tekort aan vocht kan de huid dunner worden, hierdoor zijn donkere kringen extra zichtbaar. Het bloed van de aders onder de transparante huid onder de ogen geeft een blauwige kleur.
Ook de kleur van het grijzige botvlies kan door de dunne huid onder de ogen heen schijnen.

Oorzaken

Er zijn veel verschillende oorzaken van donkere kringen, daarom de belangrijkste op een rijtje:

  • Blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat de pigmentatie onder de ogen toeneemt, gebruikt daarom altijd een uv-beschermer;
  • De huid wordt slapper en dunner naarmate je ouder wordt;
  • Erfelijkheid, allergieën, medicijngebruik, vermoeidheid en voeding spelen ook een belangrijke rol bij het ontstaan van donkere kringen.

Wat kan ik er aan doen?
Aan oorzaken als erfelijkheid, ouder worden, allergieën en medicijngebruik is meestal weinig te doen. Gelukkig kunnen de overige oorzaken wel verholpen worden met de onderstaande tips:

1. Hydrateer
Zorg dat je genoeg vocht binnenkrijgt door voldoende water te drinken. Daarnaast helpt genoeg slaap, gevarieerd eten, niet roken en weinig of geen alcohol of cafeïne drinken. ook voor een betere huid.

2. Oogmasker
Trakteer je huid op een eye and face mask. In tegenstelling tot andere maskers mag je deze wél aanbrengen op de oogcontour. De formule kalmeert en hydrateert een vermoeide en snel geïrriteerde huid. De huid ontspant en is voelbaar zachter. Breng dit masker minimaal twee keer per week aan op de gereinigde huid. Oogmasker te koop bij ons in de salon €7,-

3. Camoufleer
Met een concealer kun je donkere kringen camoufleren, gebruik hiervoor bijvoorbeeld de LOOkX Concealer. Deze concealer dekt goed en verzorgt en beschermt daarnaast ook de tere huid rondom de ogen.

4. Start je dag met een frisse blik
Gebruik in de ochtend de Dark circle eye cream om vochtverlies rondom de ogen gelijk tegen te gaan. Daarnaast vermindert de formule droogtelijntjes en laat het een vermoeide blik weer stralen. Ook beschermt de Dark circle eye cream tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, droge lucht (van radiatoren), barre weersomstandigheden en uv-straling.

5. Nachtdiensten van de huid
’s Nachts is de huid actief bezig met het aanmaken van collageen, het opruimen van afvalstoffen en het opdoen van nieuwe energie voor de volgende dag. Vergeet daarom niet om ook in de avond een oogverzorging aan te brengen. De Dark circle eye cream beschermt de oogcontour, en pakt donkere kringen en vochtophopingen aan. 

 
Naar het overzicht