Chicco Hair & Beauty | 0481-462469 | info@chiccohairenbeauty.nl | online afspraak maken
ga direct naar: webshop | kapsalon | schoonheidssalon

Fruitzuur behandeling

Wat is het en wat doet het?!

HET NATUURLIJKE PEELINGPROCES VAN DE HUID
De menselijke huid vernieuwt zichzelf voortdurend door middel van celdeling. Snel vermenigvuldigende cellen die geleidelijk aan naar boven worden geduwd door nieuwe cellen.

Helaas verloopt het natuurlijke peelingproces van de huid niet altijd zo soepel. De hoorncellen hopen zich op in een aantal huidprofielen. De huid wordt dik en verliest haar glans. De poriën raken verstopt met onzuiverheden als gevolg. Lagen overtollige huidcellen kunnen echter worden afgebroken en verwijderd met behulp van fruitzuren. Zo wordt de laag dode huidcellen dunner en vindt een voortdurende verbetering van de conditie van de huid plaats.

WAT ZIJN FRUITZUREN?
Alfahydroxyzuren (zoals glycolzuur, appelzuur, citroenzuur en wijnsteenzuur) en bètahydroxyzuren (zoals salicylzuur) maken deel uit van een groep die dikwijls wordt aangeduid als fruitzuren, aangezien ze van nature voorkomen in diverse fruitsoorten en andere plantaardige voedingsmiddelen. Ze zijn niet giftig en biologisch afbreekbaar.
Alfahydroxyzuren (AHA) en bètahydroxyzuren (BHA) worden in de cosmetica met succes toegepast als chemische huidpeeling. In tegenstelling tot de zuren voor medische doeleinden (bijvoorbeeld vitamine-A-zuur) kunnen AHA’s en BHA’s op een gereguleerdere en minder riskante manier worden toegepast.

UIT WELKE FRUITZUREN BESTAAT HET EXFOLIATION SYSTEM?
Het EXFOLIATION SYSTEM van JANSSEN COSMETICS bestaat uit vijf zuurhoudende producten en één neutraliserend product, die allemaal zorgvuldig op elkaar worden afgestemd. Zij bevatten de synthetisch verkregen fruitzuren glycolzuur, appelzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur en salicylzuur. Deze zuren hebben dezelfde structuurformule als van nature voorkomende fruitzuren. Zij mogen dan ook worden aangeduid als natuuridentiek. De uitgebalanceerde combinatie van al deze zuren maakt het EXFOLIATION SYSTEM even uniek als doeltreffend. Zijn uitstekende huidverdraagzaamheid is te danken aan zuurbescherming. De uitgekiende pH-waarde voorkomt ongewenste bijwerkingen als gevolg van chemische verbranding, terwijl het effect van de fruitzuren behouden blijft. Deze goede huidverdraagzaamheid bij gebruik zoals voorgeschreven is dermatologisch getest en bevestigd.

HET EXFOLIATION SYSTEM IN HET KORT

 • Cleanser (pH-waarde 4,2)
  Zuurgehalte: 1,6%, combinatie van glycolzuur, appelzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur en salicylzuur
 • Exfoliator 30 (pH-waarde 3,6)
  Zuurgehalte: 30%, combinatie van glycolzuur, appelzuur, citroenzuur en wijnsteenzuur
 • Exfoliator 60 (pH-waarde 3,6)
  Zuurgehalte: 60%, combinatie van glycolzuur, appelzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur en salicylzuur
 • pH Neutralizer (pH-waarde 8,0)
  Speciale gel om de zuren te neutraliseren

HOE WERKT HET EXFOLIATION SYSTEM?
Het effect van het EXFOLIATION SYSTEM is veelomvattend:
Peelend: de samenhang tussen de hoorncellen verdwijnt en de lipideverbindingen laten los. De bovenste verhoornde huidcellen worden verwijderd, de huid schudt haar grauwsluier af en wordt zichtbaar zachter en frisser. Ze is helemaal klaar voor het aanbrengen van verzorgingsproducten.
Regulerend: De zure omgeving van de fruitzuren voorkomt verstopping van de talgklierkanalen (mee-eters). De poriën worden kleiner en de huid wordt weer helder en zuiver.
Regenererend: de Exfoliator-gel dringt door tot in de diepere lagen van de opperhuid. Daar ontwikkelt hij zijn stimulerende effect en bevordert hij de collageen- en elastinesynthese. Zo wordt de huid van binnenuit geregenereerd. De huid krijgt een stevigere textuur en ziet er jeugdig zacht en soepel uit.
Hydraterend: de toegenomen kwaliteit van de bovenste huidlaag (opperhuid) en de stimulering van celactiviteit in de onderste lagen van de huid (lederhuid) zorgen ervoor dat de vochtvasthoudende eigenschappen van de huid verbeteren. Dit leidt tot een hoger vochtgehalte en minder diepe rimpels. De huid ziet er vitaler en gladder uit.
Verhelderend: pigmentatiestoornissen (bijvoorbeeld ouderdomsvlekken) verdwijnen van het huidoppervlak. Het huidprofiel ziet er egaler en helderder uit.

WANNEER WORDT HET EXFOLIATION SYSTEM TOEGEPAST?
Het EXFOLIATION SYSTEM heeft zijn multifunctionaliteit bewezen bij het verbeteren van
• Droge huid
• Vette huid
• Huid die behoefte heeft aan regeneratie
• Hypergepigmenteerde huid

Tip: EXFOLIATION SYSTEM wordt ook met succes toegepast bij:
• Oppervlaktelittekens (bijvoorbeeld als gevolg van acne)
• Ruwe huid (keratosis follicularis)
• Ingegroeide haartjes
• Onderhuidse injecties (in dit geval uitsluitend als aanvullende voor- en/of nabehandeling)

HOE WORDT HET EXFOLIATION SYSTEM GEBRUIKT IN DE SCHOONHEIDSSALON?
Idealiter bieden wij u de aanbevolen behandelduur van vier weken.
Allereerst wordt de huid geanalyseerd tijdens een inleidend gesprek. Aan de hand hiervan bekijken wij welke Exfoliator (concentratie en blootstellingsduur) het beste kan worden toegepast. Vervolgens bespreken wij welke cosmeceuticalsproductlijn u na toepassing van het EXFOLIATION SYSTEM het beste kunt gebruiken voor het desbetreffende huidprofiel.
Wij bieden u de optimale verzorging tijdens de nabehandeling, zodat uw huid uitstekend beschermd is en u zo lang mogelijk kan genieten van een glad, jeugdig en verstevigd resultaat.

BIJWERKINGEN
De zeer geconcentreerde speciale producten met fruitzuren zijn uitsluitend bedoeld voor professioneel gebruik in de schoonheidssalon, waar ze hun doeltreffendheid hebben bewezen.
Wij verwachten dan ook van u dat u onze raad ook strikt serieus neemt en niet in de zon gaat na de behandeling!
Neem onze instructies en aanbevelingen voor het gebruik in acht.